Get Adobe Flash player

Povijest

INTECO je poduzeće u privatnom vlasništvu, osnovano 1990. godine u Zagrebu. Svoj rad započinje s četvero zaposlenika, s idejom da se bavi područjem specijalnih radova u graditeljstvu te tehnološkim consultingom, od čega je i nastalo ime poduzeća: INženjering TEhnološki COnsulting.

Prvi poslovi u izvođenju radova bili su sanacija i zaštita betona te izvođenje hidroizolacijskih sustava. Na području tehnološkog consultinga radilo se na organizaciji licencne proizvodnje sanacijskih mortova i premaza.

Potkraj 1992. te početkom 1993. počinje znatan razvoj i rast poduzeća. Početkom 1994. poduzeće zapošljava 15 djelatnika te poprima organizacijski oblik kakav ima danas. Od 1993. INTECO se sve više bavi izvođenjem specijalističkih radova u visokogradnji (hermetizacija objekata te sustavi hidroizolacija). U to se vrijeme intenzivira suradnja s tvrtkom SIKA iz Švicarske te INTECO preuzima važnu ulogu u primjeni novih tehnologija na našem tržištu. Tako, prvi u Hrvatskoj, izvodi hidroizolacijski sustav s mehaničkim pričvršćenjem (hala ZEP-a u Zagrebu, 6000 m2) te, također prvi primjenjuje karbonske lamele u sustavu SIKA-CARBODUR u sanaciji konstrukcije armiranobetonskih ploča zgrade jednog zagrebačkog dječjeg vrtića.

Vlastiti projektni ured, vlastita izobrazba izvođačkog kadra te stalna ulaganja u opremu i kadar rezultirali su proširenjem asortimana specijalističkih usluga i poslova. Godine 1999. poduzeće realizira vrijedan projekt sanacije kolničke konstrukcije Zračne luke Zagreb te tako ulazi i u područje niskogradnje.

Od tada, pa do danas, vođeni inovativnim idejama te velikim entuzijazmom djelatnika, firma INTECO, osvaja rubna područja primjene znanosti u najzahtjevnijim segmentima graditeljstva, industrije i, općenito, primjenjenog inženjerstva.

 

Tvrtka INTECO d.o.o. Zagreb predstavila je danas pred visokim uzvanicima iz svijeta gospodarstva i politike prvog robota za hidrodinamičku obradu betonskih i metalnih površina izumljenog u Hrvatskoj.  http://youtu.be/LMf7iZrSaE8

14.09.2011

Iznimno nam je zadovoljstvo da Vas možemo obavijestiti da smo nakon pet godina intenzivnog razvoja uspješno okončali prvu komercijalnu inačicu robota za hidrodinamičku obradu betonskih i metalnih površina R Jet – 062...

U predivnom ambijentu Perućkog jezera, započeli smo radove na sanaciji preljeva brane hidroelektrane Peruća. Zahvat se sastoji od sanacije pukotina i betona, na zidu preljevne građevine i na dnu slapišta. Postupak se izvodi na način da se degradirani...

Izrada web stranica © Inteco d.o.o. 2011